10:15

Frövi IK

Referat: Åmmebergs IF - Frövi IK

Förlust för FIK
Söndagen den 20 mars spelade FIK sin andra match i distriktscupen då man gästade Åmmebergs IF. Coach Fredrik valde att ge ett ungdomligt lag chansen i bortamötet mot div 6-laget från södra Närke. Det blev en jämn match och trotts förlust visade de unga grabbarna en bra inställning, kämpa glöd och att de är på väg in i seniorfotbollen.
Hemmalaget valde att slå sin bonusstraff före avspark och lade upp bollen på straffpunkten. Anton i FIK-målet gjorde sig stor och skrämde straffskytten som lade straffen en bit utanför så 0-0 när matchen började.
FIK börjar bäst och har mestadels bollen och i tredje minuten skapar vi en farlighet då Elias lyfter in bollen i boxen där Eliot och Hamodi finns men Åmmeberg lyckas rensa bort bollen. I spelminut 5 har vi bollen på offensiv vänsterkant då Hamodi får sig en smäll på foten och tvingas sedan utgå. I minut 9 är Shafici inne i straffområdet och är nära men inget mål. Efter en kvartspelad får Dennis bollen och testar en högerbössa som går i kryssribban och ut - synd väldigt nära ett ledningsmål. I minut 17 rullar FIK upp ett bra anfall som medför hörna. Dennis slår hörnan som resulterar i ett skott från Elias men målvakt räddar. I minut 21 lyfter Eliot in en frispark i boxen där Elias är väldigt nära att toucha in bollen men inget mål. Två minuter senare spelar Ahmed fram Dennis som testar ett skott men bollen strax utanför. FIK gör en snabb omställning i minut 25 men Shaficis högerinlägg smiter förbi alla FIK:are som fanns inne i straffområdet. Shafici frispelas i minut 30 men tyvärr hittade domaren en offside - synd väldigt bra läge. I minut 33 får Åmmeberg sin första farlighet men avslutande skott går högt över. Åmmeberg testar ett skott, en bit utifrån, men Anton är med och styr bollen en bit över ribban. Tre minuter senare testar Åmmeberg ytterligare ett skott men boll högt över. I spelminut 38 spelar Adnan fram Shaficy som spelar vidare till Dennis som kommer i ett bra skottläge men bollen går strax utanför. Dennis får ytterligare ett fint skottläge och det är i spelminut 44 men skottet går strax utanför stolpen.
0-0 i paus med ett spelövertag för det unga FIK-laget.
I minut 48 får FIK en frispark på offensiv planhalva som lyfts in i boxen och FIK trycker på men får inte till avsluten. Tre minuter senare får hemmalaget ett inkast på offensiv planhalva. Inkastet kastas långt och bollen kommer in i straffområdet där FIK går bort sig lite och en hemmaspelare blir fri och gör inget misstag och det står 1-0.
I minut 52 kommer Shafici med fart på högerkanten, kommer in i straffområdet och dras ned av utrusande målvakt men ingen straffsignal från domaren. Spelet är lite fram och tillbaka och det dröjer till matchminut 67 då nästa heta chans kommer och det är FIK som får en frispark strax utanför straffområdet. Aspen lyfter in frisparken mot mål där flera FIK:are finns men ingen får på en tå och bollen smiter retligt förbi fel sida av stolpen. Med 20 min kvar av matchen testar Linus ett skott men boll över ribban. Musse får bollen på högerkanten med kvarten kvar och gör ett fint inlägg mot Johannes men målvakt är med och greppar bollen. I spelminut 75 testar Erik sin vänsterbössa men skottet går strax utanför. I minut 77 får FIK en hörna som slås mot Johannes som nickar från ett bra läge men målvakt räddar. I minut 79 snor Johannes åt sig bollen och är nära att gå förbi målvakten men mv lyckas rädda ett bra FIK-läge. I minut 83 lyfter Erik in bollen i boxen där Johannes finns i ett bra läge men Åmmeberg lyckas rensa bort bollen. Erik får ett bra skotläge i minut 86 men boll utanför. FIK trycker på och får b la med sig några hörnor i slutskedet av matchen men lyckas aldrig kvittera så hemmalaget vinner med 1-0.